Bombardovanie trhoviska neprežilo najmenej 25 ľudí

NETKY.SK • 28 December 2013, 18:07 • 2 min
 Bombardovanie trhoviska neprežilo najmenej 25 ľudí

BEJRÚT - Aktivisti už dlhšie upozorňujú na novú taktiku sýrskych ozbrojených síl, ktorá útočí zhadzovaním takzvaných barelových bômb.

slovakia

left justify in out

Trhovisko v sýrskom severnom meste Halab (Aleppo) sa stalo v sobotu terčom útoku bojových vrtuľníkov, ktoré tam údajne zhodili sudy naplnené dynamitom. Zomrelo pritom najmenej 25 civilistov vrátane dvoch detí, informovala Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv so sídlom v britskom Londýne. "Bilancia obetí pravdepodobne ešte porastie, keďže viacero ľudí je kriticky zranených," uviedla vo svojom stanovisku. Podľa aktivistov je za útokom armáda prezidenta Baššára al-Asada, ktorá podľa nich od 15. decembra s pomocou leteckých útokov zabila už viac ako 400 ľudí.

Aktivisti už dlhšie upozorňujú na novú taktiku sýrskych ozbrojených síl, ktorá útočí zhadzovaním takzvaných barelových bômb, teda sudov naplnených výbušninami. Al-asadov režim sa však bráni, že v Halabe útočí výhradne proti "teroristom". 

Halab, kedysi komerčné centrum Sýrie, je v dôsledku vojny takmer úplne zničený. V súčasnosti je mesto rozdelené na pro a protivládne oblasti, pričom režim využíva svoje letecké sily takmer denne na útoky proti povstalcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies