Bombardovanie Saná v noci pokračovalo; zrážky hlási prístav Mukallá

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 10:31 • 2 min
Bombardovanie Saná v noci pokračovalo; zrážky hlási prístav Mukallá

SANÁ - Bojové lietadlá koalície vedenej Saudskou Arábiou bombardovali jemenské hlavné mesto Saná aj v noci nadnes, v poradí už jedenásty deň operácie zameranej proti šiitskému hnutiu húsíov.

slovakia

left justify in out

Táto Iránom podporovaná povstalecká skupina stojí v opozícii voči jemenskému prezidentovi Abdovi Rabbuhovi Mansúroví Hádímu.

 

Nálety sa uskutočnili aj napriek sobotným výzvam Ruska a Červeného kríža na pauzu, ktorá by umožnila doručenie nevyhnutnej humanitárnej pomoci a evakuáciu civilistov, komentuje agentúra AP.

Obyvatelia hovorili o výbuchoch na základniach, kde sú ubytované vojenské jednotky oddané a verné húsíom, avšak letecké bombardovanie zasiahlo aj oblasti pozdĺž hraníc Jemenu so Saudskou Arábiou.

 

V prístavnom meste Mukallá na východe krajiny sa príslušníci miestnych arabských kmeňov dostali do prestrelky s vládnymi oddielmi a zabili dvoch vojakov, tvrdia obyvatelia. Ozbrojení domorodci vtrhli do mesta v sobotu, avšak s cieľom bojovať nie proti armáde, ale proti bojovníkom al-Káidy, ktorí niektoré časti Mukallá obsadili niekoľko dní predtým.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies