Bomba zhodená z barmského lietadla zabila štyroch ľudí

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 18:44 • 2 min
Bomba zhodená z barmského lietadla zabila štyroch ľudí

PEKING - Lietadlo z Barmy zhodilo podľa údajov vlády v Pekingu bombu na čínskom území, pričom zahynuli štyria Číňania. Incident musel vysvetľovať barmský veľvyslanec, ktorého si predvolalo čínske ministerstvo zahraničia. Barma však odmietla, že by s tým mala niečo spoločné.

slovakia

left justify in out

Poukázala pritom na možnú zodpovednosť povstalcov v regióne, ktorí mohli zhodiť bombu na čínskom území naschvál, aby tak vyvolali spor. Barmské vládne jednotky bojujú proti povstalcom pri hraniciach s Čínou od februára. Už pred niekoľkými dňami pristál na čínskom území granát, ktorý poškodil dom. Bomba dopadla na pole s cukrovou trstinou pri meste Lin-cchang v juhozápadnej čínskej provincii Jun-nan. Deväť ľudí utrpelo podľa štátnych médií zranenia.


Posledné boje medzi barmskými jednotkami a etnickou skupinou kokangských povstalcov MNDAA vypukli 9. februára. Tisíce civilistov pritom utiekli buď do iných častí Barmy, alebo do susednej Číny. Kokangskí povstalci boli hlavnou bojovou jednotkou dnes už neexistujúcej Barmskej komunistickej strany až do roku 1989, keď podpísali prímerie s vojenskou vládou. Posledný ozbrojený konflikt je výrazným neúspechom pre vládu snažiacu sa skoncovať s mnohými rozbrojmi v krajine, ktoré ju sprevádzajú už od vyhlásenia nezávislosti v roku 1948.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona