Bomba zabila policajného šéfa provincie Anbár

NETKY.SK • 12 Október 2014, 15:58 • 2 min
Bomba zabila policajného šéfa provincie Anbár

BAGDAD - Výbuch bomby v nepokojnej irackej provincii Anbár dnes ráno zabil provinčného policajného šéfa Ahmada Dulajmího. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na tamojšieho predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Bomba explodovala v rozľahlej provincii, západne od metropoly Bagdad, neďaleko konvoja, ktorého súčasťou bol aj brigádny generál Dulajmí. Konvoj prechádzal oblasťou severne od provinčnej metropoly Ramádí.
      

Zatiaľ nie je známe, či zahynuli aj iní ľudia. Predstaviteľ dodal, že iracké bezpečnostné sily v predchádzajúci deň znovu dobyli uvedenú oblasť, ktorá bola dovtedy pod kontrolou militantov.
      

Provincia Anbár je v posledných mesiacoch svedkom silnejúceho povstania pod vedením sunnitov. Ozbrojené sunnitské skupiny riadené odštiepenou odnožou al-Káidy, známej ako Islamská štát (IS), úplne ovládli mesto Fallúdža, časti Ramádí a vidiecke oblasti.
      

K bombovému atentátu sa zatiaľ nikto neprihlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies