Bomba zabila jedného človeka v centre Káhiry

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 16:03 • 2 min
Bomba zabila jedného človeka v centre Káhiry

KÁHIRA - Explózia v centre Káhiry zabila najmenej jednu osobu a zranila štyri ďalšie. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na egyptskú štátnu televíziu.

slovakia

left justify in out

K výbuchu bomby došlo v rušnej oblasti neďaleko budovy egyptského najvyššieho súdu. Polícia miesto činu uzavrela a pyrotechnici prehľadali celú okolitú oblasť, aby vylúčili prítomnosť ďalších potenciálne nebezpečných zariadení.

 

Egypt sa stal dejiskom série útokov, prevažne zameraných na bezpečnostné sily, odkedy armáda zosadila v lete 2013 islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Odhliadnuc od nepokojného Sinajského polostrova, väčšina výbuchov bola malého rozsahu so zanedbateľnými následkami. Zväčša ich spôsobili podomácky vyrobené výbušniny.

 

Opakované útoky v Egypte vzbudzujú obavy pred plánovanou ekonomickou konferenciou, ktorá sa má uskutočniť koncom marca. Cieľom stretnutia je prilákať zahraničných investorov.

 

V nedeľu explodovala bomba v blízkosti policajnej stanice v meste Asuán na juhu Egypta. Výbuch si vyžiadal životy dvoch civilistov, pričom sa zranil jeden vojak a štyria ďalší ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona