Bomba v taxíku zabila v Sýrii najmenej päť ľudí

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 15:47 • 2 min
Bomba v taxíku zabila v Sýrii najmenej päť ľudí

DAMASK - Najmenej päť obetí na životoch a štyroch zranených si dnes v stredosýrskom meste Homs vyžiadal výbuch bombovej nálože nastraženej v taxíku. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generál sýrskej polície Chálid Hilál pre sýrsku televíziu uviedol, že nálož bola nastražená v 14-miestnom mikrobuse využívanom ako taxík. Vo vozidle sa v čase útoku nachádzali prevažne študenti univerzity, dodal.

 

Výbuch sa odohral v homskej štvrti az-Zahra, kde väčšinu obyvateľstva tvoria príslušníci sekty alavitov - vetvy šiitského islamu, ku ktorej sa hlási aj sýrsky prezident Bašár Asad.

 

K výbuchu došlo v čase, keď sa končí evakuácia protivládnych povstalcov a ich rodín z poslednej opozíciou ovládanej štvrte Homsu. Evakuácia povstalcov sa uskutočňuje na základe dohody o zastavení paľby a odovzdaní dlhodobo obliehanej štvrte al-Wair vládnym silám. Opozícia túto evakuáciu kritizovala s tvrdením, že ide o násilné vysťahúvanie civilistov. Vláda toto obvinenie odmietla.

 

Z predbežných zistení vyšetrovateľov podľa generála Hilála vyplýva, že výbušninu do dodávky v plastovej taške vniesol muž vydávajúci sa za pasažiera. Muž vystúpil z auta krátko pred výbuchom nastraženej výbušniny.

 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že pri výbuchu prišli o život najmenej dve osoby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies