Bomba v juhovýchodnom Turecku zabila štyroch policajtov

NETKY.SK • 16 Január 2017, 21:18 • 2 min
Bomba v juhovýchodnom Turecku zabila štyroch policajtov

ISTANBUL - Štyria policajti dnes zahynuli a ďalší dvaja sa zranili pri výbuchu bomby v prevažne kurdskom meste Diyarbakir na juhovýchode Turecka.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií tureckej štátnej tlačovej agentúry Anadolu bomba umiestnená na okraji cesty vybuchla v blízkosti miestnej univerzity. Za vinníkov agentúra označila Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je v Turecku zakázaná.

 

Policajti, ktorí pri útoku zomreli



Zranených previezli do fakultnej nemocnice, ktorá je súčasťou univerzity v Diyarbakire. Okolnosti útoku sú predmetom vyšetrovania.

Obnovenie konfliktu medzi tureckými bezpečnostnými silami a kurdskými bojovníkmi na juhovýchode Turecka si minulý rok vyžiadalo tisíce obetí.

Za posledný rok sa v Turecku odohralo 30 vážnejších násilných útokov, ktoré spáchali extrémisti z organizácie Islamský štát (IS) či kurdskí militanti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies