Bomba v Egypte zabila dvoch študentov vojenskej akadémie

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 16:10 • 2 min
Bomba v Egypte zabila dvoch študentov vojenskej akadémie

KÁHIRA - Dvaja študenti vojenskej akadémie v Egypte dnes prišli o život a traja utrpeli zranenia pri výbuchu bomby, ktorý zasiahol minibus v meste Kafr aš-Šajch. Informoval o tom hovorca egyptského ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Bomba explodovala v momente, keď minibus zastavil pri miestnom štadióne, povedal svedok pre agentúru Reuters. Mesto Kafr aš-Šajch sa nachádza približne 130 kilometrov severne od Káhiry.
     

Egypt čelí povstaniu na Sinajskom polostrove od polovice roku 2013, keď armáda zosadila islamistického prezidenta Muhammada Mursího. O život pri ňom prišli stovky vojakov a policajtov. Za dnešný útok zatiaľ nikto neprevzal zodpovednosť.
     

Provincia Sinaj - militantná skupina, ktorá prisahala vernosť extrémistickému Islamskému štátu, v minulosti podobné útoky vykonávala, ale zameriavala sa na ciele na Sinajskom polostrove, ktorý je strategickým územím medzi Izraelom, pásmom Gazy a Suezským kanálom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies