Bomba nastražená pri ceste zabila pakistanského politika, jeho šoféra i bodyguarda

NETKY.SK • 4 August 2014, 10:11 • 2 min
Bomba nastražená pri ceste zabila pakistanského politika, jeho šoféra i bodyguarda

ISLAMABAD - Miestny politik a náboženský vodca Fakír Džamšíd sa dnes nachádzal medzi tromi ľuďmi zabitými bombou, nastraženou na okraji cesty v provincii Chajbar Paštúnchvá na severozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Džamšíd, z pakistanskej strany Tehríke insáf (Hnutie za spravodlivosť) bývalého slávneho hráča kriketu Imrána Chána, zahynul pri útoku spolu so svojím šoférom a bodyguardom. K útoku sa neprihlásila nijaká organizácia.

 

Džamšíd bol aj náboženský líder a mal viesť obrady v súfistickej svätyni v meste Déra Ismáíl Chán, spresnila agentúra Reuters. Súfizmus je mystická a tolerantná forma islamu, ktorá kladie dôraz na priame spojenie s Alahom. 

 

Títo veriaci v Pakistane sa však čoraz častejšie stávajú terčami útokov militantov z hnutia Taliban, ktoré sa snaží založiť konzervatívny sunnitský štát, kde bude platiť prísne islamské právo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies