Bomba nastražená pri ceste v Afganistane zabila sedem členov jednej rodiny

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 09:08 • 2 min
Bomba nastražená pri ceste v Afganistane zabila sedem členov jednej rodiny

KÁBUL - Sedem ľudí, všetko členov jednej rodiny, zabil v pondelok večer výbuch bomby nastraženej pri ceste v odľahlej provincii Ghazní na východe Afganistanu. Informoval o tom zástupca policajného šéfa v provincii.

slovakia

left justify in out

Explózia nastala v okrese Andar, spresnila agentúra AP. Minibus, v ktorom sa viezla rodina, narazil na bombu a všetkých jej sedem členov zahynulo - tri ženy, tri deti a muž. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, ale zástupca policajného šéfa ho pripísal militantnému hnutiu Taliban. Ide už o tretí takýto bombový útok na ceste v provincii Ghazní tento mesiac.

 

Bomby nastražené pri cestách sú už mnoho rokov typickou zbraňou povstalcov z Talibanu a často ich používajú proti oficiálnym predstaviteľom a príslušníkom bezpečnostných síl, ale zabili už aj mnoho civilistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies