Bomba nastražená Islamským štátom zranila v Jemene 28 ľudí

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 06:53 • 2 min
Bomba nastražená Islamským štátom zranila v Jemene 28 ľudí

SANÁ - Najmenej 28 ľudí utrpelo v noci nadnes zranenia pri bombovom útoku v jemenskej metropole Saná, ku ktorému sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Časť jemenskej armády podporujúca šiitských povstalcov medzitým odpálila balistickú strelu typu Scud na územie Saudskej Arábie, oznámila agentúra Reuters.

 

Výbuch v Saná spôsobila nálož umiestnená aute, zaparkovanom neďaleko vojenskej nemocnice. Medzi zranenými je aj 12 žien. K útoku sa prostredníctvom internetu prihlásila radikálna sunnitská organizácia IS, podľa ktorej išlo o pomstu namierenú voči "odpadlíkom" z radov jemenských šiitských povstalcov, takzvaných húsíov.

 

Hovorca časti jemenskej armády, podporujúcej húsíov a vystupujúcej voči náletom koalície pod vedením Saudskej Arábie, v noci nadnes oznámil, že jeho sily odpálili raketu Scud ma vojenskú základňu v saudskoarabskej provincii Rijád.

 

Podľa hovorcu malo ísť o pomstu za "zločiny brutálnej saudskej agresie". Vypálená strela podľa neho zasiahla raketovú základňu Sulajjil, ležiacu asi 450 kilometrov južne od saudskoarabskej metropoly Rijád.

 

Predchádzajúcu strelu Scud, vypálenú z Jemenu na územie Saudskej Arábie začiatkom mesiaca, však zneškodnila saudskoarabská protivzdušná obrana pomocou rakety Patriot, aj keď útočníci hlásili úspešný zásah.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona