Bomba na palube poľského lietadla, ktoré pristálo v Burgase, bola len žart

NETKY.SK • 19 November 2015, 11:32 • 2 min
Bomba na palube poľského lietadla, ktoré pristálo v Burgase, bola len žart

VARŠAVA/BURGAS - Lietadlo poľskej charterovej spoločnosti Small Planet smerujúce z Varšavy do Hurghady v Egypte, ktoré dnes ráno neplánovane pristálo na letisku v bulharskom meste Burgas, sa stalo obeťou nemiestneho žartu jedného s pasažierov. Vyplýva to z vyhlásenia aerolínií, ktoré má k dispozícii agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lietadlo malo na palube 161 cestujúcich a členov posádky. Jeho kapitán sa rozhodol núdzovo pristáť po tom, čo starší pasažier posádke oznámil, že na palube je bomba.

 

"Cestujúci neskôr informoval posádku, že to bol len žart, ale v záujme bezpečnosti všetkých cestujúcich boli spustené všetky bezpečnostné postupy," uvádza sa vo vyhlásení Small Planet Airlines. Airbus A320 pristál v Burgase krátko pred 06.00 h miestneho času (05.00 h SEČ). Pasažieri z neho vystúpili a presunuli ich do tranzitnej haly letiska.

 

Televízia TVN24 s odvolaním sa na informácie bezpečnostnej služby letiska uviedla, že 67-ročný poľský občan, ktorý bombu nahlásil, bol pod vplyvom alkoholu.

 

Spoločnosť Small Planet pošle do Burgasu ďalšie lietadlo, ktoré prepraví cestujúcich do Hurghady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona