Boltov návrat do Londýna v tieni dopingu

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:35 • 2 min
Boltov návrat do Londýna v tieni dopingu

LONDÝN - Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt sa dušuje, že na rozdiel od svojich súperov Tysona Gaya a Asafu Powella nemá s dopingom nič spoločné. Fanúšikovia atletiky vraj nemajú dôvod pochybovať o tom.

slovakia

left justify in out

"Veľa vecí zostalo nevypovedaných, sám som zvedavý, ako to všetko dopadne," povedal Jamajčan na margo prípadov, ktoré iba nedávno otriasli svetom atletiky. Bolt vystúpil verejne prvý raz od ich prevalenia. V Londýne bude v piatok na mítingu Diamantovej ligy bežať stovku. Na tej istej dráhe pred rokom obhájil tituly olympijského šampióna na 100 a 200 m a tiež v štafete na 4x100m. "V živote sa stávajú podobné veci, ľudia robia chyby. Ja som sa narodil, aby som inšpiroval ľudí. Dostal som dar a viem, že som čistý. Pozitívne testy sú súčasťou tohto sveta, ale ja si z nich ťažkú hlavu nerobím," vyhlásil 26-ročný šoumen. 

Gay a Powell vypadli zo zoznamu jeho konkurentov na augustových majstrovstvách sveta v Moskve po tom, ako neprešli dopingovými kontrolami. Gayovi zistili pri mimosúťažnom teste zo 16. mája stále nešpecifikovanú nedovolenú látku, Powell mal na júnovej národnej kvalifikácii pozitívny nález na zakázaný stimulant oxilofrín. 

Bolt prezradil, že s Powellom bol v kontakte prostredníctvom textových správ. "Keď to všetko vypuklo, bol som v zámorí. Nechcel som ho bombardovať otázkami. Iba som mu povedal, že je mi ľúto, čo sa stalo. On na to: ´Áno, je to drsné´. Na šprintérov sú hrdí všetci Jamajčania, pretože preslávili krajinu. Táto záležitosť nás vráti o kúsok dozadu. Preto sa pokúsim bežať ešte rýchlejšie, aby som ľuďom pomohol vyrovnať sa s tím, čo sa stalo," dodal svetový rekordér na 100 a 200 m. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies