Bolton a Putin majú rozdielne názory o Ukrajine aj po debate

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 01:02 • 2 min
Bolton a Putin majú rozdielne názory o Ukrajine aj po debate

MOSKVA - Predtým, prezident Spojených štátov Donald Trump vyhlásil, že sa plánuje dotknúť témy o Kryme na stretnutí s ruským lídrom v Helsinkách 16. júla. Informuje TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin a asistent amerického lídra národnej bezpečnosti John Bolton, zostali každý vo svojom názore po diskusii o situácii na Ukrajine. O tom v nedeľu povedal Bolton v éteri televízneho kanálu CBS.
     

On zdôraznil, že 27. júna počas svojej návštevy v Moskve diskutoval s Putinom o znovuzjednotení Krymu s Ruskom. V piatok Bolton povedal, že na stretnutí s Putinom, ktoré sa uskutoční v Helsinkách 16. júla, má v úmysle dotknúť sa opäť témy polostrova. Na otázku či USA uznávajú Krym ako ruský, odpovedal: "Uvidíme".
     

Ako uviedla oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných veci Mária Zakharova 15. júna: v "Ruskej federácii na všetkých úrovniach bolo opakovane a pravidelne vyhlásené, že diskusia o stave Krymu je uzavretou témou. Ak existujú otázky týkajúce sa stavu Krymu, musíte sa pozrieť do Ústavy Ruskej federácie," dodala Zakharova .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies