Bolt sa chce v Osle rehabilitovať za Rím

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 09:55 • 2 min
Bolt sa chce v Osle rehabilitovať za Rím

OSLO - Jamajská šprintérska hviezda Usain Bolt sa chce stať prvým atlétom v tejto sezóne, ktorý zabehne 200 m pod 20 sekúnd. Pokúsi sa o to na štvrtkových Bislett Games v Osle.

slovakia

left justify in out

Po minulotýždňovej prehre na mítingu Diamantovej ligy v Ríme na 100 m s Američanom Justinom Gatlinom sa chce vrátiť do rodnej krajiny na národnú kvalifikáciu na augustové majstrovstvá sveta do Moskvy dobre naladený. Bolt z prehry v Ríme nerobí žiadnu vedu. Aj pred olympijskými hrami v Pekingu 2008 i v Londýne 2012 mu niektoré štarty nevyšli, ale napokon sa radoval z úspechov. Jeho hlavným cieľom v roku 2013 sú majstrovstvá sveta v Moskve.

"Myslím na čas pod 20 sekúnd. Mám za sebou dobrý tréning, cítim sa skvele," povedal po príchode do nórskej metropoly šesťnásobný olympijský víťaz. Bolt je v Osle držiteľom rekordu mítingu na 100 m (9,79 s z roku 2012), ale na dvojnásobnej trati bežal na štadióne Bislett najrýchlejšie Frankie Fredericks z Namíbie (19,82 s v roku 1996). "Je to všetko o správnom načasovaní a kvalitnej príprave. Ak sa pred štartom dobre naladím a pripravím, potom myslím, že by som mohol dosiahnuť rýchly čas. Po mítingu v Ríme som telefonoval s trénerom Glenom Millsom. Povedal mi, že som mal dobrý štart, ale potom som zbytočne naťahoval krok. Viac to rozanalyzujeme, keď prídem domov," doplnil Bolt, ktorého v Osle čakajú ľahší súperi ako v Ríme. Na štarte by mali byť Holanďan Churandy Martina (osobný rekord 19,85), Nór Jaysuma Saidy Ndur (19,89) i Američan Curtis Mitchell (19,99). Ďalší šprintéri na 200 m ešte nebežali pod 20 sekúnd. 

Na štadióne Bislett bude pokračovať aj návrat chorvátskej výškarky Blanky Vlašičovej, ktorá vyzve úradujúcu majsterku sveta a olympijskú víťazku Annu Čičerovovú. Organizátori očakávajú tiež rýchly beh na 3000 m prekážok s kvalitným kenským obsadením na čele s Briminom Kiprutom, Abelom Mutaiom a Conseslusom Kiprutom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies