Bolt pred Riom na míting Diamantovej ligy do Londýna

NETKY.SK • 15 December 2015, 15:18 • 2 min
Bolt pred Riom na míting Diamantovej ligy do Londýna

LONDÝN - Jamajský šprintér Usain Bolt prisľúbil účasť na júlovom mítingu atletickej Diamantovej ligy IAAF v Londýne, ktorý sa uskutoční len pár týždňov pred Hrami XXXI. olympiády v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Na nich sa chystá najrýchlejší muž planéty skompletizovať unikátny hetrik v podobe zlatých medailí z troch po sebe idúcich olympijských hier. V behu na 100 m, 200 m a v štafete na 4x100 m triumfoval v Pekingu 2008 a stopercentný zásah zopakoval aj o štyri roky v Londýne na Olympijskom štadióne, kde je míting Diamantovej ligy 2016 na programe 22. - 23. júla. Atletické súťaže sa v Riu rozbehnú 12. augusta.


"Vo Veľkej Británii žije veľa Jamajčanov, vždy od nich cítim obrovskú podporu. Ako keby som bol doma," priznal motiváciu navyše Bolt, ktorý neobišiel britskú metropolu ani tento rok, v júli tu vyhral stovku za 9,87 s a po nevýraznom úvode sezóny sa odrazil k zisku troch zlatých medailí na augustových majstrovstvách sveta v Pekingu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies