Bolt pobeží v auguste stovku na Copacabane, s Gatlinom sa nestretne

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 12:10 • 2 min
Bolt pobeží v auguste stovku na Copacabane, s Gatlinom sa nestretne

RALEIGH - Jamajský šprintér Usain Bolt pobeží na budúci mesiac stovku na svetoznámej pláži Copacabana v Rio de Janeiro. Oznámil to na svojej oficiálnej stránke s tým, že spolu s predchádzajúcimi tromi avizovanými štartmi tak finalizoval svoj program na rok 2014. Znamená to, že v tomto roku s najväčšou pravdepodobnosťou nepríde k jeho súboju s Američanom Justinom Gatlinom.

slovakia

left justify in out

Šesťnásobný olympijský víťaz a svetový rekordér Bolt sa 17. augusta predstaví na Copacabane na podujatí "Mano a Mano". V marci 2013 na tom istom mieste triumfoval v behu na 150 metrov. Pre zranenie nohy odložil štart do novej sezóny, ktorú začne štafetou na 4x100 m na Hrách Commonwealthu 1.-2. augusta v Glasgowe. Šprint na 100 m ešte absolvuje 23. augusta vo Varšave a na mítingu Diamantovej ligy v Zürichu 28. augusta. Ďalšie štarty nemá v pláne a tak sa s Gatlinom, v tomto roku nezdolaným, vo vzájomnom súboji asi nestretne. Gatlina do Zürichu nepozvali, pretože organizátori striktne presadzujú politiku nepozývať atlétov, ktorí majú za sebou dopingovú minulosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies