Bolt po päťročnej pauze opäť pobeží v USA

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 13:42 • 2 min
Bolt po päťročnej pauze opäť pobeží v USA

KINGSTON - Jamajský šprintér Usain Bolt prvýkrát po päťročnej pauze pobeží pred zrakmi fanúšikov atletiky v USA. Organizátori mítingu Adidas Grand Prix, ktorý sa v júni ako súčasť seriálu Diamantovej ligy uskutoční v New Yorku, potvrdili štart šesťnásobného olympijského šampióna.

slovakia

left justify in out

Osemnásobný majster sveta zabehol na americkej pôde v roku 2008 svoj prvý svetový rekord na stometrovej trati. Vtedy mal jeho výkon hodnotu 9,72 s. "Nikdy na svoj prvý svetový rekord nezabudnem. Rovnako si navždy budem pamätať skvelých newyorských fanúšikov. Pre búrku sa štart pretekov posunul o hodinu neskôr a oni zmáčaní čakali na moje predstavenie. Napokon som ich potešil rekordom. Do New Yorku sa opäť teším," uviedol Bolt vo vyhlásení.
     

Organizátori podujatia zatiaľ bližšie nešpecifikovali, či sa Jamajčan predstaví na sto alebo dvestometrovej trati. V oboch disciplínach je držiteľom svetových rekordov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies