Bolt netrvá na konci kariéry v roku 2017

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 17:40 • 2 min
Bolt netrvá na konci kariéry v roku 2017

NEW YORK - Hviezdny jamajský šprintér Usain Bolt momentálne odhaduje, že posledným významným podujatím v jeho kariére budú MS 2017 v Londýne.

slovakia

left justify in out

V britskej metropole získal na OH 2012 "treble", podarilo sa mu to už v roku 2008 pod piatimi kruhmi v Pekingu a pokus o tretí hetrik na 100 m, 200 m a 4x100 m v Riu de Janeiro 2016 je v krátkodobejšom časovom horizonte jeho hlavným cieľom.

"Kouč ma nabádal, aby som o konci kariéry nehovoril už teraz. Mám sa koncentrovať na sezónu a počkať, ako to budem vnímať po budúcoročných majstrovstvách sveta. Ak vtedy budem cítiť, že sa radno rozlúčiť, mám to urobiť. Vraj však teraz ešte mám dať šancu prípadnému pokračovaniu. Uvidíme teda, ako sa to vyvinie," povedal 29-ročný rodák z Kingstonu ako hosť na slávnostnom otvorení obchodnej prevádzky Hublotu na Fifth Avenue v New Yorku, citoval ho napríklad web International Business Times.

"Osobne fakt netúžim pridávať rok za rokom, pretože je to stále ťažšie. Musím tomu obetovať čoraz viac," podotkol Bolt. Zverenec Glena Millsa najbližšie bude štartovať na Kajmaních ostrovoch, potom v Ostrave.

Bolt ďalej prezradil, že jeho sprievodnou métou na zvyšok aktívnej činnosti je stlačenie svetového rekordu na dvojstovke pod 19 sekúnd. V roku 2009 zabehol v Berlíne 19,19 a je držiteľom historického absolútneho maxima aj na polovičnej vzdialenosti (9,58 takisto v auguste pred siedmimi rokmi v nemeckom hlavnom meste). "Je to výkon, po ktorom naozaj bažím. Dúfam, že moje plány nič nenaruší a zvládnem to. Bral by som to ako veľkú vec," skonštatoval Bolt.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies