Bolt má za sebou úspešný štart do sezóny na Hrách Commonwealthu

NETKY.SK • 2 August 2014, 08:23 • 2 min
Bolt má za sebou úspešný štart do sezóny na Hrách Commonwealthu

GLASGOW - Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt má konečne za sebou prvý štart v sezóne. Po dlhotrvajúcom zranení nohy pomohol v piatok večer na Hrách Commonwealthu ako finišman k triumfu jamajskej štafety v rozbehu na 4x100 v glasgowskom Hampden Parku.

slovakia

left justify in out

"Bolo to úžasné, rovnako ako na olympiáde," povedal v cieli Bolt. On a jeho reprezentační kolegovia Kimmari Roach, Nickel Ashmeade a Julian Forte dosiahli čas 38,99 a pred 40-tisícovou diváckou kulisou si suverénne vybojovali postup do sobotňajšieho finále. "Cítil som sa trochu ťarbavo, pretože to bol môj prvý štart v sezóne a viem, že potrebujem trochu času, aby som našiel správny rytmus."

 

Šesťnásobný olympijský víťaz a svetový rekordér sa usmieval. "Milujem ľudí tu a nikdy by som nepovedal slová, ktoré mi dali do úst v The Times," narážal Bolt na kauzu spred niekoľkých dní, keď sa mal nevyberavým spôsobom vyjadriť na margo úrovne Hier Commonwealthu. V rozhovore pre The Times údajne povedal, že podujatie je "nudné", jeho úroveň je "odpad" a že "olympiáda je oveľa lepšia". Jamajčan to ale dôrazne poprel.
      

Bolt sa po Hrách Commonwealthu 17. augusta predstaví na exhibičnom podujatí na Copacabane. Šprint na 100 m absolvuje 23. augusta vo Varšave a na mítingu Diamantovej ligy v Zürichu 28. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies