Bolt chce byť Muhammadom Alim atletiky

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:36 • 2 min
Bolt chce byť Muhammadom Alim atletiky

RIO DE JANEIRO - Jamajský šprintér Usain Bolt v rozhovore pre nemecký magazín Stern povedal, že chce byť pre atletiku to, čo bol Muhammad Ali pre box. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Chcem byť pre atletiku, čo bol Muhammad Ali pre box. Ak prestanem, chcem zanechať niečo jedinečné o čom budú ľudia hovoriť s úžasom," povedal fenomenálny Jamajčan, ktorý má na konte už šesť zlatých olympijských medailí. V roku 2008 v Pekingu ovládol šprinty na 100 aj 200 m, resp. štafetu na 4x100 m, a to isté zopakoval aj v Londýne. A Bolt chce aj pod piatimi kruhmi v Riu získať zlato na 100 a 200 m trati. "Chcem opäť prepísať hranice. Som pripravený dosiahnuť veľké veci. V tomto roku snívam o svetovom rekorde na 200 metrov. Moja hlava hovorí jasne 'Áno, pôjde to'," uviedol Bolt o svojich cieľoch v Riu.

 

Dvadsaťdeväťročný šprintér je v oboch disciplínach držiteľom svetového rekordu z majstrovstiev sveta v Berlíne 2009.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies