Bolo to ovplyvnené! Murrayho výhra bola dopredu dohodnutá, hovorí nahnevaný Karlovič

NETKY.SK • 29 Jún 2012, 14:56 • 2 min
Bolo to ovplyvnené! Murrayho výhra bola dopredu dohodnutá, hovorí nahnevaný Karlovič

Bolo to ovplyvnené! Murrayho výhra bola dopredu dohodnutá, hovorí nahnevaný Karlovič - Tenis LONDÝN - Ivo Karlovič po prehratom zápase 2.

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN - Ivo Karlovič po prehratom zápase 2.kola wimbledonskej dvojhry s Andym Murrayom vyslovil mimoriadne obvinenia, že tento zápas bola ovplyvnený v prospech Škóta.

Murray porazil Karloviča 7-5, 6-7, 6-2 a 7-6, ale Chorvát tvrdil, že zápas bol ovplyvnený čiarovými rozhodcami, ktorí zahlásili neuveriteľných 11 chýb nohou. Karlovič dodal, že za týmto jednoznačne vidí britskú túžbu mať konečne domáceho víťaza turnaja.

"Je to neuveriteľné, v celom mojom živote, od mojich ôsmich rokov, som v tenise neurobil toľko chýb nohou. Po tomto zápase Wimbledon u mňa stratil svoju dôveryhodnosť. Ani raz to nebolo zahlásené, keď bol stav 30-0 alebo 40-0. Bolo to vždy vtedy, keď bol stav vyrovnaný 30:30 alebo v tajbrejku. Akože čo má toto znamenať, je to Davis Cup alebo Wimbledon? Som naštvaný, pretože by som to neočakával na takomto turnaji, dokonca ani vtedy, keď hrám proti domácemu hráčovi."

Karlovič povedal, že počas zápasu zmenil aj vzdialenosť nohy od čiary, aby sa vyhol ďalším hláseniam čiarových rozhodcov, ale bez úspechu. "Normálne mám ľavú nohu stále na čiare a myslel som si, že keď sa postavím trochu ďalej od čiary, tak už nebudú môcť hlásiť chybu nohy," povedal. "Ale stále to robili. Bolo to neskutočné."

Vysoký Chorvát nadelil Škótovi 17 es a mal veľkú šancu na víťazstvo v zápase, ale čiaroví rozhodcovia ho jednoznačne vyviedli z koncentrácie a v tajbrejku štvrtého setu spravil dve dvojchyby.

"Nerobím chyby nohy. Najviac čo si pamätám, bola jedna alebo dve za turnaj, no žiadna v poslednej dobe. Nechcel som stratiť nervy počas zápasu, pretože som sa snažil sústrediť. Som pokojný človek. Keď prehrám, tak odchádzam z kurtu v pokoji. Ale teraz sa cítim podvedený, stalo sa to na grandslamovom turnaji a na centrálnom dvorci."

Organizátori Wimbledonu to odmietli komentovať, ale Murray povedal: "Vysloviť obvinenia, ktoré spochybňujú integritu Wimbledonu, je veľká vec. Tento turnaj má svoju históriu a tradíciu. V priebehu rokov sa tu odohrali už stovky až tisíce zápasov a nikdy predtým som nepočul o niečom podobnom. Nechcem sa k tomu viac vyjadrovať, musím si pozrieť záznam. Ak bolo všetkých 11 chýb nohou zahlásených nesprávne,  potom je to veľká chyba a nespravodlivosť."

Tlačovka s Murrayom:{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=Sm_muHNQtlg"}}{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=JzAXCiXEwT8"}}




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies