Bolo to inak: Poľský kamionista nezomrel už hodiny pred útokom v Berlíne

NETKY.SK • 28 December 2016, 17:44 • 2 min
Bolo to inak: Poľský kamionista nezomrel už hodiny pred útokom v Berlíne

ŠTETÍN - Poľskí súdni lekári vylúčili po dnešnej pitve zavraždeného kamionistu Lukasza Urbana, ktorého telesné pozostatky prevzali poľské úrady v utorok, že by tento muž prišiel o život hodiny pred útokom na jeden z berlínskych vianočných trhov z 19. decembra. Pri ňom použil predpokladaný atentátnik Anis Amri z Tuniska práve Poliakov kamión.

slovakia

left justify in out

O poznatkoch z pitvy, ktorá sa uskutočnila v Štetíne, informovali dnes príslušné orgány poľskej prokuratúry dementujúc tak skoršie neoficiálne informácie najčítanejšieho nemeckého denníka Bild.

Prokurátorka Aldona Lemová zo štetínskej prokuratúry pre televízny kanál Superstacja uviedla, že môže poprieť informácie denníka Bild o tom, že 37-ročný Poliak zomrel niekoľko hodín pred útokom, a to na základe materiálov, ktoré sú k dispozícii po súdnej pitve v Poľsku. Predstaviteľka vojvodskej prokuratúry síce neuviedla presný termín skonu kamionistu, avšak zdôraznila, že v rozpore s informáciami niektorých nemeckých médií Lukasz Urban neskonal 19. decembra v popoludňajších hodinách.

Ide o predbežné výsledky pitvy, ktorej definitívne závery zverejnia neskôr.

Poľského kamionistu našli po teroristickom útoku, na ktorý páchateľ využil jeho vozidlo, v kabíne vozidla bez známok života, a to so strelnou ranou na hlave a bodnými zraneniami.

V nemeckých médiách sa však objavili aj špekulácie o tom, že možno práve Poliak v posledných chvíľach života strhol ešte volant kamióna a zabránil tak väčšiemu množstvu obetí útoku.

Tisíce ľudí preto podporujú iniciatívu, aby nemecký spolkový prezident Joachim Gauck udelil Poliakovi in memoriam vysoké štátne vyznamenanie - Spolkový kríž za zásluhy.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona