Bolo by načase, aby Slovensko malo prezidenta nepolitika

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 06:44 • 2 min
Bolo by načase, aby Slovensko malo prezidenta nepolitika

Bolo by načase, aby Slovensko malo prezidenta nepolitika - Politika Prezidentom SR by nemal byť politik. Myslí si to líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

img

Prezidentom SR by nemal byť politik. Myslí si to líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič. "Bolo by načase, aby malo Slovensko nepolitika prezidenta. Ja by som bol najradšej, keby to bola rešpektovaná osobnosť, ktorá nemala s politikou nikdy nič spoločné a dokáže spájať a byť nad vecou," povedal pre TASR Matovič.
      Kandidátov, ktorí spĺňajú tieto podmienky, je podľa neho viac. Mená prezradiť nechce. "Takých mien je viac. Ale keby som nejaké povedal, tak by som toho človeka mohol znevýhodniť, preto ho nepoviem," poznamenal. Jeho kolega Alojz Hlina je tiež za občianskeho kandidáta. "Slovensko si zaslúži poriadneho prezidenta - prezidenta štátnika. My sme mali doteraz politikov a často nie celkom schopných. Môžeme sa pokúsiť hľadať konsenzus na niekom z občianskeho sektora," povedal Hlina.
      Hoci by Matovič prijal za prezidenta skutočného občianskeho kandidáta, myslí si, že opäť zvíťazia isté slovenské politické zvyklosti. "Obávam sa, že opäť nájdeme nejakého bývalého politika, z ktorého spravíme na chvíľku občianskeho kandidáta a zvolíme si ho za prezidenta," vysvetlil líder obyčajných.
      V súvislosti s prezidentskými voľbami, ktoré sa na Slovensku uskutočnia v roku 2014, sa spomína Ján Čarnogurský, ale objavilo sa už aj meno Pavla Hrušovského (KDH). Ak by KDH prišlo s vlastným kandidátom, uchádzalo by sa o podporu kolegov z opozície. Hrušovský nemá podporu Matoviča istú. "Myslím si, že pán Hrušovský by ma musel veľmi dlho presviedčať o tom, že by bol vhodný kandidát na prezidenta. A mal by čo robiť," uzavrel Matovič.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona