Bolíviu postihlo veľké sucho: Vláda necháva hĺbiť nové studne

NETKY.SK • 17 August 2016, 09:36 • 2 min
Bolíviu postihlo veľké sucho: Vláda necháva hĺbiť nové studne

LA PAZ - Bolívia zápasí v tomto období s najhorším suchom za posledných 25 rokov, ktoré spôsobilo nedostatok pitnej vody pre ľudí a zvieratá, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa utorňajšieho vyhlásenia bolívijskej ministerky životného prostredia Alexandry Moreirovej sucho trvá už päť mesiacov a postihlo viac ako 130.000 rodín. Chýbajúca vlaha sa prejavila aj nedostatkom krmív pre dobytok a osív.

 

Bolívijská vláda sa snaží situáciu riešiť programom využívania zdrojov podzemnej vody, ktorý bude stáť v prepočte zhruba 140 miliónov eur. Hĺbenie nových studní má zabezpečovať 47 vrtných súprav.

 

Iba vo východnom departmáne Santa Cruz vyčíslili poľnohospodári straty spôsobené suchom na 350 miliónov eur. V severovýchodnom departmáne Beni vypuklo niekoľko požiarov porastu, ktoré zničili pastviny s celkovou rozlohou 36.000 hektárov.

 

Podľa údajov oblastného zväzu chovateľov nedostatok vody a krmiva akútne ohrozuje približne 250.000 kusov hovädzieho dobytka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona