Bolívijský prezident za mreže za spreneveru

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 08:43 • 2 min
Bolívijský prezident za mreže za spreneveru

LA PAZ - Sudca Roberto Baldivieso v bolívijskom meste La Paz nariadil vzatie do väzby prezidenta národnej futbalovej federácie Carlosa Cháveza za spreneveru finančných prostriedkov vyzbieraných pri príležitosti charitatívneho zápasu.

slovakia

left justify in out

Šéf bolívijského futbalu, ktorý je zároveň aj pokladníkom Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL), by si trest mal odpykať vo väznici Palmasola v meste Santa Cruz. V rovnakom prípade potrestali aj Chávezovho výkonného riaditeľa Alberta Lozadu, ten však vyviazol s domácim väzením.

Chávez a Lozada údajne spreneverili časť z celkovej sumy viac než 400 000 USD, ktorá sa vyzbierala počas prípravného charitatívneho stretnutia Bolívia - Brazília v roku 2013 na počesť fanúšika Kevina Beltrána, ktorý prišiel o život pri ohňostroji brazílskych prívržencov v jednom z predchádzajúcich stretnutí. Časť týchto peňazí mala byť pôvodne poukázaná na účet rodiny mŕtveho. V televíznom rozhovore to uviedol otec Kevina Beltrána s dôvetkom, že vyzbierané prostriedky sa nikdy nedostavili na miesto určenia.

Tento prípad zatiaľ nevykazuje spojitosť s rozsiahlou korupčnou aférou, ktorá zasiahla Medzinárodnú futbalovú federáciu v uplynulých mesiacoch. Generálny prokurátor Ramiro Guerrero však nevylučuje rozšírenie vyšetrovania aj za bolívijské hranice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies