Bolívijský prezident Morales deklaroval opätovné víťazstvo vo voľbách

NETKY.SK • 13 Október 2014, 06:40 • 2 min
Bolívijský prezident Morales deklaroval opätovné víťazstvo vo voľbách

LA PAZ - Bolívijský prezident Evo Morales deklaroval v nedeľu svoje tretie víťazstvo v prezidentských voľbách po tom, ako projekcie po zatvorení volebných miestností ukázali, že jasne prekonal svojich súperov.

slovakia

left justify in out

"Toto víťazstvo je triumfom pre antiimperialistov a antikolonialistov," vyhlásil Morales (54) pred tisícami stúpencov z balkóna prezidentského paláca. Citovala ho agentúra Reuters. Prieskum medzi hlasujúcimi voličmi zverejnený v televízii Unitel ukázal, že Morales získal 61 percent hlasov a jeho hlavný protikandidát, konzervatívny podnikateľ Samuel Doria Medina 24 percent hlasov. Projekcia v televízii ATB pripísala Moralesovi okolo 60 percent hlasov.
      

Ide o výsledky v súlade s predvolebnými prieskumami, ktoré tiež predpovedali, že Moralesovo Hnutie za socializmus (MAS) si udrží väčšinu v parlamente. Voľby do Kongresu sa konali v nedeľu súčasne s prezidentskými.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies