Bolívijský parlament povolil detskú prácu od 10 rokov

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 13:30 • 2 min
Bolívijský parlament povolil detskú prácu od 10 rokov

VIEDEŇ - Bolívijský parlament oficiálne povolil prácu deťom, ktoré dovŕšia 10 rokov. Podľa zákona schváleného v stredu musia podnikatelia garantovať telesné a duševné zdravie zamestnaných detí a zabrániť ich vykorisťovaniu.

slovakia

left justify in out

Nové nariadenie má pomôcť do roku 2025 oslobodiť krajinu od extrémnej chudoby, povedal poslanec Javier Zavaleta. Podľa predpokladov poslancov od roku 2020 už detská práca nebude potrebná.

 

Nový zákon musí ešte pred vstúpením do platnosti podpísať prezident Evo Morales, ktorý sa v minulosti prihováral za udelenie povolenia pracovať deťom mladším ako 14 rokov. 


Morales sám v detstve pracoval ako detská pomocná pracovná sila v pekárni a privyrábal si pri výrobe tehál. Ako 5-ročný pomáhal svojmu otcovi pri zbere cukrovej trstiny v Argentíne, ako tínedžer si na ulici zarábal hraním na trubke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies