Bolívijčania mesiac pred štartom kvalifikácie MS 2018 vstúpili do štrajku

NETKY.SK • 15 September 2015, 11:40 • 2 min
Bolívijčania mesiac pred štartom kvalifikácie MS 2018 vstúpili do štrajku

LA PAZ - Bolívijskí futbalisti vstúpili necelý mesiac pred štartom kvalifikácie MS 2018 do štrajku. Dôvodom sú nevyplatené mzdy v prvoligových kluboch Wilstermann a San Jose. Reprezentanti sa podľa hráčskej únie Fabol odmietli zúčastniť na budúcotýždňovom sústredení.

slovakia

left justify in out

"Ak reprezentantom v stanovenom termíne v ich kluboch nevyplatia mzdy, nebudú k dispozícii novému trénerovi Eduardovi Villegasovi, ak ich povolá. Taká je realita. Dúfam, že nepríde k tomuto extrému, no všetko má svoje hranice," povedal pre agentúru Reuters právny poradca Fabol-u David Paniagua. Bolívia odštartuje kvalifikáciu 8. októbra doma proti Uruguaju. O päť dní neskôr sa predstaví v Ekvádore.

 

Bolívijský futbal sa zmieta v problémoch. V júli polícia zatkla prezidenta zväzu a bývalého pokladníka Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Carlosa Chaveza. Mal sa dopustiť podvodu v prípade zriadenia účtu, kam mali byť posielané finančné prostriedky na podporu rodine fanúšika, ktorý zomrel v roku 2013 počas medzinárodného zápasu v meste Oruro. Podľa štátnej agentúry ABI však rodina nikdy peniaze z fondu nedostala. Okrem Chaveza zadržala polícia aj generálneho sekretára zväzu Alberta Lozadu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies