Boli to poriadne nervy! V dramatických pretekoch získala Shiffrinová štvrté zlato z MS, Vonnová padla v plnej rýchlosti

NETKY.SK • 5 Február 2019, 14:35 • 2 min
Boli to poriadne nervy! V dramatických pretekoch získala Shiffrinová štvrté zlato z MS, Vonnová padla v plnej rýchlosti

AARE - Američanka Mikaela Shiffrinová sa stala majsterkou sveta v super G na šampionáte v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare. V dramatických a mimoriadne vyrovnaných pretekoch Shiffrinová zvíťazila s náskokom 2 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou a 5 stotín pred Švajčiarkou Corinne Suterovou.

slovakia

left justify in out

Fenomenálna Shiffrinová po troch tituloch majsterky sveta v slalome pridala do jagavej zbierke aj štvrté zlato, ale tentoraz v rýchlostnej disciplíne. Čoskoro 24-ročná Američanka (nar. 13.3. 1995) potvrdila úlohu favoritky, keďže v tejto sezóne vyhrala tri z piatich pretekov SP v super G žien. Celkový počet medailí zo svetových šampionátov Shiffrinová rozšírila na päť. Okrem štyroch zlatých má aj striebro z obrovského slalomu v St. Moritzi 2017.


"Je bláznivé, ako to dopadlo. Určite som nečakala, že zvíťazím. Bol to veľký boj a ja som mala aj veľa šťastia. Určite si dnes zaslúžili vyhrať aj viaceré moje súperky. V spodnej časti som prežila moment, keď ma takmer vyhodilo z trate, ale dokázala som sa zrovnať, opäť zrýchliť a dotiahnuť to do konca. Neviem, či sa teraz niečo zmení na mojich pôvodných plánoch na majstrovstvách sveta. Sadneme si s trénermi a uvidíme," uviedla Mikaela Shiffrinová bezprostredne po pretekoch. 


Súťažná časť majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní v Aare sa začala v utorok bez slovenskej účasti. Superobrovský slalom žien sa jazdil na skrátenej trati, lebo v hornej časti zjazdovky fúkal silný vietor. Namiesto pôvodnej dĺžky trate 1903 m pretekárky absolvovali iba 1670 m a o štyri bránky menej oproti avizovaným štyridsiatim. Preteky sa odohrávali v mrazivom počasí, oficiálny údaj referuje o -18 °C.na štarte.

 

img


Sklamaním sa skončil super G pre Lindsey Vonnovú

Legendárna Američanka po prvom medzičase v rýchlej pasáži nezvládla nájazd do jednej z bránok a po nebezpečne vyzerajúcom páde skončila v ochrannej sieti. Po chvíľke napätia sa sama postavila a zlyžovala zvyšok trate do cieľa v pokojnom tempe za aplauzu fanúšikov. Tridsaťštyriročná Vonnová sa prišla do Aare rozlúčiť s kariérou, vo Svetovom pohári už nebude pokračovať pre pretrvávajúce bolesti kolena. S 82 víťazstvami ženská rekordérka Svetového pohára by sa mala definitívne lúčiť v nedeľňajšom zjazde.

"Bolí ma hlava a mám na tvári boľavé miesta. Bojovala som, snažila som sa ísť naplno, ale nefungovalo to. Bolo to až komické, čo sa stalo. Spočiatku bolo slnečno a akurát pred mojou jazdou sa zatiahlo. Nemala som tie správne okuliare s filtrom a nevidela terénne vlny. Celkovo moja hlava stále vie čo treba urobiť pre víťazstvo, ale moje telo už nepokračuje v rovnakom smere s hlavou. Aspoň viem, že ďalej to už nejde. Je to priveľké riziko, často končím ochranných sieťach. A to už nechcem zažívať. V zjazde chcem štartovať, mám dosť času dovtedy dať sa dokopy," uviedla v prvej reakcii Lindsey Vonnová.

Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní - Aare (Švéd.) - konečné výsledky:

Super G žien: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:04,89 min. 2. Sofia Goggiová (Tal.) +0,02 s, 3. Corinne Suterová (Švaj.) +0,05, 4. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,07, 5. Nadia Fanchiniová (Tal.) +0,14, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,16, 7. Francesca Marsagilová (Tal.) +0,24, 8. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,26,... 11. Nicole Schimdhoferová (Rak.) +0,69,...27. Ester Ledecká (ČR) +2,80,... Lindsey Vonnová (USA) - nedokončila.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies