Boli sme pri tom: BMW zraz na Slovakia Ringu

NETKY.SK • 12 August 2013, 13:50 • 2 min
Boli sme pri tom: BMW zraz na Slovakia Ringu

ORECHOVÁ POTÔŇ – V sobotu sa konal nultý ročník celoslovenského zrazu majiteľov a priaznivcov vozidiel mníchovskej značky BMW. Fanúšikovia „bielo-modrej vrtule“ sa mohli aktívne zúčastniť rôznych podujatí na dráhe, získať podpis od slovenského pretekára Maťa Homolu alebo obdivovať vystavené klenoty. My sme s naším foto objektívom, samozrejme, nesmeli chýbať.

slovakia

left justify in out

Bohatý program pre návštevníkov nultého ročníka BMW zrazu pozostával zo statickej časti v Paddocku (výstava účastníckych áut a závodných špeciálov) a z dvoch aktívnych. Na hlavnom okruhu si odvážlivci mohli vyskúšať svoje BMW v troch disciplínach: drift, voľné jazdy a šprinty. Drifty sa jazdili v klasickej variante známej už z King of Europe (skrátená prvá zákruta s „vracákom“), šprinty na cieľovej rovinke v opačnom smere. Druhá časť aktívneho programu prebiehala v areáli Driving Academy (škola šmyku), kde si záujemcovia mohli vyskúšať slalom a preveriť svoje zručnosti pri simulovanom šmyku.

Akcie sa zúčastnil aj jeden z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov súčasnosti, Maťo Homola, ktorý na podujatie priviezol svoj ostrý model BMW 320si E90 WTCC, s ktorým bojuje o titul Majstra Európy v seriáli FIA ETCC (Európsky pohár cestných automobilov). S Maťom bolo možné sa odfotografovať a získať jeho podpis, ale aj zažiť adrenalínové Race Taxi priamo s mladým pretekárom za volantom. Vedľa hlavného pódia bolo možné obdivovať aj upravenú X3-ku z pretekov Rally Dakar.

Zo sprievodných akcií v Paddocku zaujali aj prezentácie profesionálnej kozmetiky a správnych postupov pri starostlivosti o celkový vzhľad automobilov a ochranu laku. Záujemcovia sa tak mohli dozvedieť, ako sa správne starať o svojho štvorkolesového miláčika. Odborná porota vyhodnotila aj súťaž o najkrajšiu leštenku.

Počet účastníckych áut sa v priebehu dopoludnia vyšplhal podľa našich odhadov na úroveň zhruba 300 vozidiel.

Pozrite si našu fotogalériu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies