Boli na tom istom rokovaní? Eduard Heger: „Plán nemáme, ešte nie je 31. augusta."

NETKY.SK • 26 August 2022, 19:54 • 2 min
Boli na tom istom rokovaní? Eduard Heger: „Plán nemáme, ešte nie je 31. augusta."

BRATISLAVA - Richard Sulík pritom jasne a stručne oznámil, že on a všetci ostatní ministri za SaS, spolu s Ivanom Korčokom, ktorý nie je členom strany, ale podporovateľom, odchádzajú.

slovakia

left justify in out

Rokovanie tiež zástupcovia SaS opustili o hodinu skôr, ako zástupocvia koalície. Predseda Eduard Heger predstúpil pred novinárov posledný, spolu s ministrom životného prostredia Jánom Budajom. Ten uviedol, že ak aj SaS odíde, verí, že v sebe nezaprú demokraciu a budú naďalej podporovať menšinovú vládu Eduarda Hegera. 

 

img

 

„OĽaNO uprednostnilo jedného na stoličke prilepeného, evidentne a dlhodobo najviac problematického ministra. Uprednostnilo rozvrat verejných financií, kolaboráciu s fašistami a znásilňovanie legislatívneho procesu. To je totiž pokračovanie vlády, ktorej súčasťou je Igor Matovič. A toto všetko vymenili za štyroch ministrov za SaS, ktorí v stredu 31.8. podajú demisiu, napísal po rokovaní šéf liberálov na sociálnej sieti. 

 

img

 

Prítomní novinári sa premiéra, vzhľadom na vyjadrenie Richarda Sulíka, pýtali, aké sú plány jeho vlády a ďalšie kroky. Eduard Heger na množstvo podobných otázok našiel len jednu odpoveď: „Ešte nie je 31. augusta." Predseda vlády tak stále zjavne dúfa, že sa nakoniec menšinovej vláde vyhnePodľa neho, by bolo nezodpovedné, aby občanom momentálne oznamoval viac. 

 

Ján Budaj uviedol, že si nerozumie tomu, ako sa Richard Sulík mohol rozhodnúť, ísť do opozície s „mafiánmi Pellegrinim a Ficom a fašistami." Dodal, že dúfa, že minister hospodárstva v demisii a členovia jeho strany, „s nimi nebudú nikdy hlasovať. "  Pripomeňme si, že práve hlasovanie Igora Matoviča s „fašistami" o jeho prorodinnom balíčku, viedlo k hlbokej koaličnej kríze a k odchodu strany Sloboda a Solidarita. 

 

Zo sveta: Zbrane a peniaze na Ukrajine končia aj v rukách pašerákov a oligarchov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona