Bolelli ukončil rekordné čakanie na úspech proti hráčovi Top10

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:24 • 2 min
Bolelli ukončil rekordné čakanie na úspech proti hráčovi Top10

MARSEILLE - Talian Simone Bolelli dosiahol na tenisovom turnaji ATP v Marseille najväčšie víťazstvo svojej kariéry a ukončil rekordnú sériu open éry v čakaní na prvú výhru nad hráčom z elitnej svetovej desiatky.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok si v osemfinále poradil na juhu Francúzska s nasadenou jednotkou a svetovou šestkou Milosom Raonicom z Kanady 6:4, 3:6, 7:6 (3). Na výhru nad hráčom z Top10 čakal Bolelli 36 stretnutí. Kanaďan dal Talianovi 21 es, ale mal problémy pri brejkbaloch a premenil jediný z ôsmich.


Dvadsaťdeväťročný Bolelli je vo svetovom rebríčku na 53. mieste. V súčasnosti má proti hráčom z elitnej desiatky bilanciu 1:35. Na 2. priečke v rebríčku čakania na prvý víťazný súboj v open ére od roku 1968 sú Nicolas Almagro a Andreas Seppi, ktorí sa tešili po 26 prehrách. Almagro svoju sériu zlomil proti Johnovi Isnerovi v roku 2012 v Davisovom pohári a Seppi tento rok v januári na Australian Open v Melbourne proti Rogerovi Federerovi.


Raonic vypadol na turnaji ATP hneď vo svojom úvodnom súboji prvýkrát od októbra 2014. Informácie zverejnil web ATP.

Simone Bolelli (Tal.) - Milos Raonic (Kan.-1) 6:4, 3:6, 7:6 (3)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies