Bolek Polívka skrachoval: Nezaplatil za prestavbu svojej farmy!

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 12:14 • 2 min
Bolek Polívka skrachoval: Nezaplatil za prestavbu svojej farmy!

PRAHA - Farma českého komika Bolka Polívku v Olšanoch v juhomoravskom okrese Vyškov je v úpadku. V stredu 6. marca o tom rozhodol brniansky krajský súd. Insolvenčné konanie bolo s farmou známeho herca začaté vlani v októbri a návrh naň podala stavebná firma Kaláb, ktorej farma dlhuje približne osem miliónov českých korún.

slovakia

left justify in out

Krk zlomila Polívkovi prestavba penziónu a vybudovanie wellness centra v rokoch 2009-2010. Investície sa vtedy vyšplhali takmer na 32 miliónov korún, z toho 24 miliónov prispela Európska únia. Práve to boli však jediné peniaze, ktorých sa stavebná firma Kaláb, ktorá práce vykonala, dočkala. Na zvyšných osem miliónov dodnes čaká.

"Osobne som niekoľkokrát rokoval s majiteľom farmy, ponúkal som splatenie dlžnej sumy podľa dohodnutého splátkového kalendára, napriek tomu a napriek sľubom pána Polívku nebolo z dlhu zaplatené nič," povedal už pred časom šéf stavebnej firmy Tomáš Kaláb. Kalábovi nakoniec nezostalo nič iné, než sa obrátiť na právnikov. Prípad sa tak dostal až na súd.

Polívka a jeho partnerka Marcela Černá, ktorá je spolu s ním konateľkou farmy, nároky stavebníka od začiatku odmietajú. Právnici farmy pred súdom tvrdili, že dôvodom na nezaplatenie bola zle odvedená práca.

Stavebná firma však poukázala na to, že dielo bolo riadne odovzdané a do súdneho sporu nebolo reklamované. Na jej stranu sa priklonil aj brniansky súd, ktorý farmu poslal do úpadku.

Úpadkom sa teraz bude zaoberať insolvenčná firma z Hradca Králové. V krajnom prípade hrozí farme rozpredanie, uviedol web iDNES.cz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies