Bolek Polívka sa zotavuje z lymskej boreliózy: Kvôli bolestiam zrušil všetky predstavenia

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 06:30 • 2 min
Bolek Polívka sa zotavuje z lymskej boreliózy: Kvôli bolestiam zrušil všetky predstavenia

PRAHA - Za zdravotnými problémami, ktoré sužovali populárneho českého herca Bolka Polívku (66), bola lymská borelióza.

slovakia

left justify in out

Umelca ochorenie úplne vyradilo z bežného života, kvôli bolestiam bol nútený zrušiť predstavenia.

 

U Polívku sa koncom vlaňajšieho leta objavili nenápadné symptómy. Po diagnostikovaní ochorenia chodil tri týždne podľa vlastných slov na antibiotickú liečbu do brnianskej nemocnice.

 

"Dlho som chodil ohnutý a potom som sa pomaly narovnal, ale už mi pani doktorka dovolila, že si môžem sem-tam sadnúť na koňa," citoval Top Star magazín herca, ktorému spôsobovali trápenie hlavne bolesti chrbta.

 

Polívka to však s aktivitami zatiaľ nemieni preháňať.

 

Lymská borelióza je infekčné ochorenie bakteriálneho charakteru, ktoré postihuje celý organizmus. Prejavuje sa najskôr rozsiahlou červenou vyrážkou. To sa však nie v každom prípade objaví po uštipnutí hmyzom. Ak si to dotyčný nevšimne, môže ochorenie prejsť do ďalších, ťažšie liečiteľných štádií. Prejaviť sa môže únavou, bolesťami hlavy, svalov a kĺbov, zväčšením lymfatických uzlín a podobne. Neliečená alebo nedostatočne liečená lymská borelióza môže nadobudnúť chronický charakter a postihnúť prakticky akúkoľvek súčasť organizmu vrátane nervovej sústavy či srdcového svalu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies