Bola to reklama na futbal! Bayern nasúkal Leverkusenu až šesť gólov

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 09:56 • 2 min
Bola to reklama na futbal! Bayern nasúkal Leverkusenu až šesť gólov

LEVERKUSEN - Utorňajší semifinálový zápas Nemeckého pohára 2017/2018 medzi futbalistami Bayeru Leverkusen a Bayernu Mníchov sa podobal na exhibíciu novopečeného bundesligového šampióna.

slovakia

left justify in out

Mníchovčania zvíťazili na ihrisku súpera vysoko 6:2 a po dvoch rokoch sa predstavia vo finále DFB Pokal-u. Hetrikom sa zaskvel kapitán "Die Roten" Thomas Müller, dvakrát sa presadil aj poľský kanonier Robert Lewandowski a raz skóroval španielsky defenzívny stredopoliar Thiago Alcantara. Na strane "farmaceutov" sa do streleckej listiny zapísal aj niekdajší hráč AS Trenčín Leon Bailey, v 72. min krásnou strelou z priameho kopu znížil na priebežných 2:5.

"Bola to demonštrácia toho, kam by sa mal futbal uberať na veľmi dlhé obdobie. Ukázali sme, že proti silným súperom sa vieme vypnúť k absolútne špičkovému výkonu. Dominovali sme, ale na druhej strane opäť sme sa nevyhli situáciám, keď nás musel zachrániť Sven Ulreich," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Bavorov tréner Jupp Heynckes. "Veľmi sme túžili postúpiť do finále. V tejto sezóne Nemeckého pohára sme prekonali Lipsko, Borussiu Dortmund a teraz aj Leverkusen. Sme v dobrej forme," tešil sa 72-ročný rodák z Mönchengladbachu.

Finále nemeckej pohárovej súťaže sa uskutoční 19. mája v Berlíne, protivník Bayernu vzíde zo stredajšej semifinálovej dvojice Schalke 04 Gelsenkirchen - Eintracht Frankfurt. Ak by do rozhodujúceho súboj postúpil druhý menovaný tím, mužstvo Bayernu by v Berlíne nastúpilo proti svojmu budúcemu koučovi Nikovi Kovačovi, ktorý sa funkcie v Mníchove oficiálne ujme 1. júla. Bayern môže byť stále úspešný na všetkých troch frontoch. Ak dotiahne do víťazného konca aj účinkovanie v Nemeckom pohári a Lige majstrov, napodobní "treble" z ročníka 2012/2013, ktoré dosiahol pod vedením terajšieho kouča Juppa Heynckesa.

"Bola to reklama na nemecký futbal. Rýchlo sme išli do dvojgólového vedenia. Leverkusen neskôr znížil na 1:2 a podržal nás aj ´Ulle´ (Sven Ulreich, pozn.). Mužstvo na ihrisku veľmi dobre spolupracovalo a naše víťazstvo je zaslúžené. Samozrejme, stále chceme viac. Cítime, že je možné vyhrať všetky súťaže," skonštatoval útočník Thomas Müller. Bayern vyhral v Nemeckom pohári všetkých 18 zápasov, v ktorých skóroval tento 28-ročný futbalista. Ide o nový rekord súťaže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies