Bola to poriadna divočina! Po zápase s Marokom vtrhlol na ihrisko rozvášnený dav fanúšikov

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 09:58 • 2 min
Bola to poriadna divočina! Po zápase s Marokom vtrhlol na ihrisko rozvášnený dav fanúšikov

ŽENEVA - Špílmacher slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík odohral s kapitánskou páskou na rukáve prvý polčas pondelňajšieho prípravného stretnutia vo švajčiarskej Ženeve proti Maroku, po zmene strán už sledoval duel z lavičky náhradníkov.

slovakia

left justify in out

"Ťažký súboj, Maroko ukázalo svoju kvalitu, bolo silným súperom. Vedeli si prihrať, vedeli, čo chcú hrať. Išlo im o veľa, hráči bojujú o miestenky do kádra pre blížiaci sa svetový šampionát. Motivácia bola na ich strane, aj keď my hráme za slovenskú reprezentáciu a musíme byť vždy sústredení," uviedol po stretnutí pred zástupcami novinárov Hamšík a doplnil hodnotenie tesnej prehry 1:2 so severoafrickým tímom: "My sme mali problémy s preberaním ich hráčov, naozaj sa tam dosť točili, bolo ťažké ich ubrániť. Našťastie sme ich tlak ustáli a v prvom polčase sme neinkasovali. Škoda, keď sme po zmene strán strelili gól a viedli 1:0, tak sme to už mohli udržať. Na majstrovstvách sveta môže byť Maroko čiernym koňom skupiny a prekvapiť, hoci má veľmi ťažkých súperov (Portugalsko, Španielsko, Irán, pozn.)."

Tridsaťročného stredopoliara a oporu A-tímu SR mrzela nepremenená príležitosť z 32. min, keď mu po úniku na pravej strane loptu pekne posunul Michal Ďuriš. "Bola to taká tutovka, z takej by sa mali strieľať góly, Žiaľ, nepadlo mi to tam," skonštatoval Hamšík, ktorý má na konte 105 štartov a 21 gólov v drese národného mužstva. Na margo pozápasovej "divočiny", keď priaznivci Maroka vybehli na hraciu plochu Stade de Genéve a svojich miláčikov skoro udupali, Marek Hamšík podotkol: "Keď som videl, že sa rozbiehajú a prichádzajú na trávnik, tak sme utekali všetci radšej do šatne. Maročania majú super fanúšikov, veľmi búrlivých, aj predtým v samotnom zápase urobili dobrú atmosféru. Sme radi, že do Ženevy prišli nejakí ľudia a na štadión si našli cestu."

Tento reprezentačný zraz a prípravné duely v Trnave proti Holandsku a na neutrálnej pôde proti Maroku hodnotí pozitívne. "Bolo to fajn. Tréner Kozák si odskúšal určite to, čo chcel. Každý hráč sa mohol ukázať na tréningu alebo v zápasoch. Ešte nás 5. septembra čaká jeden prípravný duel doma proti Dánom a potom sa už sústredíme na európsku Ligu národov," zdôraznil stredopoliar SSC Neapol Hamšík, ktorý sa po náročnej sezóne teší na zaslúžený oddych: "Minulý rok som nebol na dovolenke, tento rok si ju určite užijem."

Sedemnásobný najlepší futbalista Slovenska má svoj tip na krajiny, ktoré budú tvrdiť muziku na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla 2018). "Nemám nejaký vyložene môj tím, ktorému by som mimoriadne držal palce na svetovom šampionáte. Myslím si však, že ďaleko to dotiahne Brazília, Nemecko a Španielsko," dodal Marek Hamšík.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona