Bola to hra mačky s myšou, Trnava strelila Seredi 6 gólov

NETKY.SK • 6 December 2020, 15:16 • 2 min
Bola to hra mačky s myšou, Trnava strelila Seredi 6 gólov

V Zlatých Moravciach v sobotu odohrali zápas 16. kola Fortuna ligy, na ktorý jeho aktéri len tak skoro nezabudnú. Z jedenástich striel na bránku až osem skončilo za chrbtami brankárov, čo je úspešnosť strelcov takmer 73%. Podľa zápisu domáci tím ŠKF Sereď utrpel so Spartakom Trnava prehru 2:6. Majster zo sezóny 2017/2018 naposledy predtým strelil aspoň šesť gólov v súťažnom zápase 13. 3. 2010, keď z Trnavy odchádzala Dunajská Streda s nádielkou 0:7.

slovakia

left justify in out

Vymaľované bolo už po prvom polčase 
Navyše aktuálne strelili "spartakovci" štyri góly už za prvý polčas, hoci dvakrát im "vlastencami" pomohli hráči súpera. Vlani aj v roku 2018 viedli hráči Trnavy v Zlatých Moravciach 3:0, ale štvorgólový náskok si žiadny zo súčasných hráčov nepamätá.

 

 

"Bavili sme sa s chalanmi, či to niekto niekedy zažil, že by sme vyhrávali 4:0 po prvom polčase. Nikto si nespomenul, mne sa to určite nepodarilo. Treba povedať, že o to ťažšie je udržať tú latku aj v druhej polovici, musíme byť sústredení a nepoľaviť. Dva góly sme síce dostali, ale aj my sme dva pridali a zvládli sme to," povedal stredopoliar Martin Bukata na webe fcspartaktrnava.sk.

 

Prevzal hru do svojich rúk 
Hoci Bukata gól nestrelil, bol dominantný v strede poľa, vyhrával súboje, rozdával lopty a pri neúčasti vykartovaného Jána Vlaska sa ujal roly dispečera. Dvadsaťsedemročný rodák z Košíc vyzdvihol vydarený úvod zápasu, ktorý jeho mužstvo správne nakopol. "V 10. minúte bolo 2:0 a potom sa už hrá lepšie. Súper bol o to agresívnejší, lebo sa snažil nepriaznivý stav zvrátiť. Napriek výsledku to bol ťažký zápas, bojovný. Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene," podotkol Bukata.

 

img


Pred týždňom Trnavčania doma prehrali s hráčmi Dunajskej Stredy (0:2) a túto prehru chceli čo najskôr odčiniť. Skvelým spôsobom sa im to podarilo. "Strašne nás tá Dunajská Streda mrzela a hovorili sme si, že takto nemôžeme hrať. Do ďalšieho zápasu sme išli s tým, že nič iné ako víťazstvo neberieme," dodal Bukata.

Ďalší zápas proti lídrovi 
Dve kolá pred koncom jesennej časti Fortuna ligy je Trnava v tabuľke štvrtá s mankom 6 bodov na tretiu Žilinu. Najbližšie o týždeň čaká na Trnavčanov v domácom prostredí šláger proti lídrovi tabuľky - hráčom Slovana Bratislava.

 

img

 

"Sezóna sa ešte neskončila. Máme dôležitú výhru, ale oveľa dôležitejší zápas nás čaká v najbližšom kole. Musíme sa zodpovedne pripraviť, nechať na ihrisku všetko a urobiť maximum pre to, aby sme vyhrali," dodal Cabral.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies