Bola odhalená najväčšia nelegálna výrobňa cigariet v histórii našej krajiny, tovar sa prevážal vo vnútri paliet!

NETKY.SK • 16 Február 2021, 16:57 • 2 min
Bola odhalená najväčšia nelegálna výrobňa cigariet v histórii našej krajiny, tovar sa prevážal vo vnútri paliet!

BRATISLAVA - Finančná správa v rámci akcie Čierny panter odhalila v Lučenci doteraz najväčšiu nelegálnu výrobňu cigariet v novodobej histórii Slovenska.

slovakia

left justify in out

Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) pri zásahu zaistil 24,6 milióna kusov cigariet, viac ako 44 ton tabaku vrátane strojov na výrobu cigariet. Finančná správa tak zabránila možnému úniku na DPH a spotrebnej dani vo výške takmer šesť miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

 

img


"Na trestnej činnosti sa podieľalo najmenej 18 osôb, z toho 16 príslušníkov ukrajinskej národnosti a dvaja Slováci, zadržaní boli všetci priamo pri čine. Všetky zadržané osoby vzal sudca do väzby z obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti a taktiež, že ujdú alebo by sa mohli skrývať, aby sa vyhli trestnému stíhaniu," vysvetlil podrobnosti zásahu riaditeľ KÚFS Miroslav Homola.

Finančnej správe sa podarilo zhabať cigarety svetoznámych značiek v celkovom počte až 24 568 400 kusov a tabak o hmotnosti 44 300 kilogramov. Zaistené boli aj technologické zariadenia na výrobu cigariet a spracovanie tabaku a tiež motorové vozidlá, listiny a výpočtová technika.

 

img


Desiatky príslušníkov KÚFS pracovali na akcii niekoľko týždňov. Iba tento jeden záchyt v Lučenci predstavuje viac ako jednu tretinu zadržaných cigariet za posledné tri roky.

 

"Za uplynulé dva týždne sme zadržali šesťkrát viac cigariet ako za celý uplynulý rok. Aj tento zásah dokazuje, že dosahujeme stále lepšie výsledky vo vyšetrovacej a operatívnej činnosti. Celkový zastavený únik na spotrebných daniach a dani z pridanej hodnoty je predbežne vyčíslený na takmer 6 miliónov eur," povedal prezident finančnej správy Jiří Žežulka, ktorý zároveň poďakoval za spoluprácu polícii, ozbrojeným silám, hasičom aj Správe štátnych hmotných rezerv.

 

img


Za prvé dva mesiace tohto roka zadržala finančná správa 65 percent z celkového počtu zadržaných cigariet v roku 2019.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona