Bola nepočujúca, ale Boh jej vrátil sluch

NETKY.SK • 31 August 2020, 19:00 • 2 min
Bola nepočujúca, ale Boh jej vrátil sluch

Či sa aj dnes deje zázrak? Pravdaže áno, lebo ako inak by sa dalo opísať navrátenie sluchu takej, čo ho nemala?

slovakia

left justify in out

Samá beznádej

Viem, dalo by sa pochybovať, pretože nielen súčasná, ale aj tá minulá situácia nevyzerá ani trochu priaznivo. Zdá sa, akoby sa dialo len zlé, pôsobí to tak, že svet má nárok iba na beznádej. Zo dňa na deň sa všetko mení a znenazdajky pribúda choroba a ďalší dôvod na obavy. V dôsledku toho, čo sa vidí a počuje, sa ťažko verí v zázrak. Ale nech je obdobie akokoľvek ponuré, človek by mal oči otvoriť doširoka. Pre príbeh ako je ten jej, sa oplatí vydržať a bojovať až do samého konca. Aj ona to takmer vzdala, skoro sa poddala a naposledy vydýchla.

 

img

 

Ovplyvňovalo to každú časť jej života
O tom, aké je to byť nepočujúci, by Teetee Bongo mohla rozprávať hádam aj nekonečne dlho. Nielenže absencia sluchu oberá o pôžitky pre zdravého také prirodzené, ale aj izoluje a vrhá do samoty.


Postihnutím trpela od mladosti, a hoci by si niekto pomyslel, že si na hluchotu zvykla, Teetee Bongo by takéto tvrdenie ihneď vyvrátila.


Ak chcela matka získať jej pozornosť, musela použiť fyzický dotyk, inak nebolo možné osloviť ju.

 

img


Podľa odborníkov bola žena hluchá na jedno ucho z 90 percent, kým na to druhé počula iba na 75 percent.


"Bolo to veľmi ťažké. Nemohla som komunikovať ani so svojou vlastnou rodinou, a preto ma mnohí jej členovia odmietali." Nie je ani potrebné zdôrazňovať, že priepasť medzi ňou a počujúcim okolím bola neprekonateľná, čo ešte viac prehĺbilo jej opustenosť a dojem, že sa ako jediná zasekla v akomsi osobnom väzení.


Zašlo to tak ďaleko, že jej hendikep znemožňoval začleniť sa do štúdia a ona sa ocitla na pokraji zúfalstva. Priznáva, že chcela ukončiť trápenie a spáchať samovraždu.

 

img


Urob niečo
K Teetee sa dostala správa o existencii evanjelizačného stretnutia. Uskutočňovalo sa pod vedením misionára Daniela Kolendy, ktorý je známy osobným vzťahom s Bohom. Jeho spojenie s ním je také hlboké, že sa prostredníctvom neho udial nejeden zázračný jav. Slepému sa otvorili oči, ten, čo mal problém s chôdzou ho už zrazu nemá a dalo by sa pokračovať až do vyčerpania slovnej zásoby.

 

img


Teetee sa teda rozhodla osobne navštíviť kresťanské stretnutie a modlila sa, aby Boh zasiahol, pretože jej bolesť (tá duševná), bola neznesiteľná.


Zlom
"Keď sa Boží muž začal modliť, všimla som si, že niečo sa so mnou stalo."
Cítila oheň, ktorý na ňu doliehal tvrdšie a tvrdšie. Až napokon sa pravé ucho uzdravilo a ona naň počula.


Brat ju okamžite priviedol na pódium, aby sa vydalo svedectvo, čo Boh učinil. Skôr než prehovorila ona sama, muž požiadal Daniela Kolendu o druhú modlitbu. Ak Boh uzdravil jedno ucho, zaiste nebude otáľať a urobí rovnaký zázrak aj s tým druhým.

 

img


Daniel, samozrejme, rýchlo súhlasil a pozdvihol hlas. Prosil Boha, aby druhý raz prejavil moc a nech je uzdravenie stopercentné. A stalo sa. Tá, čo nepočula, odrazu počula a to na obidve uši.


"Bolo to úžasné a ja som bola v šoku. Som taká vďačná Bohu, že ma uzdravil. Ježiš je skutočný. Ježiš je živý. Obráť sa k nemu a uvidíš, čo cez teba urobí," hovorí žena, ktorá je dôkazom, že aj nemožné je možné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies