Bol rozhodnutý ukončiť svoj život, ale ľadová voda ho odradila

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 09:50 • 2 min
Bol rozhodnutý ukončiť svoj život, ale ľadová voda ho odradila

PRAHA - Samovrah (44) skočil do Vltavy, keď zistil aká je voda ľadová, zmenil názor a policajtov priam prosil o to aby ho vytiahli.

slovakia

left justify in out

Muž chcel v sobotu ukončiť svoj život skokom do Vltavy. Od skoku sa ho pokúšala odradil dvojica hliadkujúcich policajtov, no muž sa rozhodol skočiť. Vo chvíli ako okúsil chladnú vodu si to rozmyslel a nakoniec prosil policajtov aby ho vytiahli, pretože sa bál, že sa utopí. Muž skončil v rukách záchranárov. Muž skočil z pražského mostu Závodu mieru.

 

Privolaní príslušníci polície zbadali muža visieť z mosta, ktorý sa držal zábradlia a bolo evidentné, že je na konci so silami. „Bolo zrejmé, že samovrahovi dochádzajú sily“, opísal situáciu policajný hovorca Tomáš Hulan. Strážcovia zákona začali s mužom okamžite vyjednávať a odhovoriť ho od tohto činu. „Ten sa akejkoľvek komunikácii bránil a na celé okolie vykrikoval, že ho už život nebaví a tak nemá dôvod žiť“, upresnil Hulan.

Policajtom sa ale aj napriek mužovmu vzpieraniu podarilo chytiť za ruku, ten sa ale tak bránil, že sa im vyšmykol a spadol rovno do Vltavy.

 

Hliadka okamžite reagovala a rozbehla sa k brehu rieku, aby skokanovi pomohla. „Muž zrejme vplyvom studenej vody sa po pár sekundách zvrtol a začal policajtov prosiť o záchranu, pretože nemôže dýchať a bojí sa, že sa utopí“, popísal obrat v správaní samovraha policajný hovorca. Jeden z policajtov neváhal ani minútu a skočil za mužom do Vltavy. Keď sa mu ho podarilo dopraviť na breh do bezpečia, muž s miernym podchladením skončil v nemocnici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies