Bol Bitcoin vytvorený americkou vládou?

NETKY.SK • 23 Január 2018, 20:00 • 2 min
Bol Bitcoin vytvorený americkou vládou?

MOSKVA – Spoluzakladateľka spoločnosti Kaspersky Labs a súčasná generálna riaditeľka spoločnosti InfoWatch Natalia Ivanovna Kasperskaja počas svojej návštevy univerzity v Petrohrade prezentovala niekoľko veľmi zaujímavých názorov o Bitcoine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jedného z jej tvrdení je koniec hľadania záhadného Satoshiho Nakamota a týmto pseudonymom bola pomenovaná skupina amerických kryptografov. V prejave, ktorý predniesla na univerzite ITMO v Petrohrade, Kasperskaja vyhlásila, že za vytvorením Bitcoinu je americká vláda. Spojené štáty majú využívať túto kryptomenu spoločne s ďalšími spravodajskými agentúrami.

 

 

"Bitcoin je projekt amerických spravodajských agentúr, ktorý bol navrhnutý tak, aby poskytoval rýchle financovanie americkej, britskej a kanadskej spravodajskej činnosti v rôznych krajinách. Technológia je "privatizovaná" rovnako ako internet, GPS a TOR. V skutočnosti je to dolár 2.0. Jeho konverznú sadzbu kontrolujú vlastníci búrz," uvádza sa v prezentácii, ktorú Kasperskaja ukázala študentom.

 

img

 

Systém cibuľového smerovania (hovorovo nazývané TOR) vzniklo s financovaním od federálnej vlády USA prostredníctvom DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Je to agentúra ministerstva obrany USA zodpovedná za výskum a vývoj nových vojenských technológií. Nemáme však žiadny konkrétny dôkaz o tom, že by bol Bitcoin vytvorený z peňazí vlády Spojených štátov.

 

img

 

V rovnakej prezentácii sa okrem názorov na Bitcoin objavil aj názor na eBay: "Webová stránka eBay (a jej platobný systém PayPal) – monopol svetového obchodu prostredníctvom internetu. Opatrenia alebo zvýšené poplatky pre Rusko narušujú ekonomickú rovnováhu a logistiku podnikov."

 

Vo svojom prejave nevynechala ani výdobytok modernej doby – smartfóny. Podľa jej tvrdení, smartfóny nie sú súkromné prístroje, ale diaľkovo ovládané zariadenia, ktoré sú síce určené na prácu a zábavu, ale zároveň aj na špehovanie svojich majiteľov.

 

img

 

Aplikácia určená pre blesk smartfónu, ktorú si stiahlo viac ako 50 miliónov ľudí, požaduje povolenie na prístup k rôznym osobným informáciám. "Užívateľ v 99% prípadov súhlasí so všetkým," tvrdí Kasperskaja.

 

Milióny ľudí po celom svete už niekoľko rokov špekulujú o identite Satoshiho Nakamota. Objavili sa mnohé tvrdenia, ktoré sa však nikdy nepodarilo preukázať, ako pravdivé. Teraz tu máme názor fundovanej odborníčky, ktorá pomohla vybudovať jednu z najväčších spoločností, ktoré poskytujú antivírovú ochranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona