Bokroš si v súboji o bronz vydýchol až po štvrtom góle

NETKY.SK • 7 Január 2015, 14:46 • 2 min
Bokroš si v súboji o bronz vydýchol až po štvrtom góle

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš napriek zisku bronzu na nedávno skončenom juniorskom svetovom šampionáte vie, že o rok čaká jeho tím na MS opäť základná úloha - boj o postup do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Skúsený kouč to priznal po prílete na Slovensko z kanadského Toronta, v ktorom mladí Slováci obsadili výborné tretie miesto. "U nás je to vždy o hráčskej základni. Pokiaľ ju nebudeme mať väčšiu, ťažko budeme konkurovať silnejším tímom. Tento rok to vystrelilo, ale realita je trochu iná," poznamenal 55-ročný kormidelník s cennou medailou na krku a pokračoval: "Sme veľmi radi, že po dlhých rokoch sme mohli aj my urobiť ľuďom radosť. Všetci dobre vieme, že mládežníci tak často medaily nevozia domov, o to viac si to ceníme po iks rokoch. Navyše, konečne sme si mohli majstrovstvá aj trochu užiť. Každý rok sa väčšinou snažíme zachrániť medzi elitou a tento rok to vyústilo do bojov o medaily. O to sme všetci šťastnejší. Žijem v tvrdej realite a viem, kde sa pohybujeme. Teraz si vychutnajme úspech, no o mesiac budeme opäť skladať tím, aby bol konkurencieschopný zahraničným výberom." Na každom turnaji sa medzi najkrajšie okamihy radia najmä úspechy a podľa Bokroša to nebolo inak ani na prelome rokov 2014 a 2015 v Kanade.

 

Pre trénera tímu SR "20" bol záver šampionátu v Kanade veľmi náročný, veď jeho družstvo postihla viróza. "Som rád, že sa majstrovstvá už skončili. Našťastie sa nám vyhýbali zranenia, no viacerí hráči aj členovia realizačného tímu sme mali zdravotné problémy. Štyria chalani mali teploty, Koyš nemohol hrať v semifinále. Aj ďalší išli na doraz. Za desať dní sme odohrali dosť zápasov a organizmus to už cítil," prezradil po príchode do Bratislavy kormidelník Bokroš. Ten má síce každoročne náročnú úlohu pri skladaní vždy nového mužstva na vrchol sezóny, no s touto prácou je spokojný. "Keď som viedol dospelých, bol som prísnejší, seniori vymýšľali viac. Tu niečo poviem a chlapci všetko splnia do bodky. Je radosť s nimi pracovať. Títo chlapci chcú niečo dokázať a veciam, ktoré im tréner povie, aj veria. O to je tá práca jednoduchšia," myslí si Bokroš, pre ktorého sa bronz z Toronta dostal na tretie miesto v rebríčku trénerských úspechov. Najvyššie je seniorské zlato z MS v Göteborgu 2002, na druhom majstrovský titul so Zlínom v českej extralige. 

 

Hlavný tréner juniorskej reprezentácie priznal, že pred rokom mal na šampionáte silnejší tím. "Mali sme viac individualít, silnejší tím a vyššie očakávania. Vyšlo to však tento rok. Teraz to bola aj zhoda náhod, že sme zdolali Fínsko, dostali sa na tretie miesto a vo štvrťfinále dostali Čechov. Trochu nám nahrali do karát aj iné skutočnosti. V prvom rade to bolo o brankárovi Godlovi, ktorý chytal skvele celý šampionát. Navyše, ďalší hráči pochopili svoje miesto, najmä hokejisti s defenzívnymi úlohami, ktorí hrali veľa oslabení. Každý si našiel svoju pozíciu. Nie je to fráza, ale tento tím si skutočne sadol," opísal situáciu Ernest Bokroš a pridal aj pár slov o závere pondelkového zápasu: "Veriť v náš úspech v poslednom súboji som začal až po štvrtom góle do prázdnej bránky. Vtedy som dal najavo gejzír radosti. Do poslednej chvíle som sa bál, pretože som vedel, proti akej individuálnej sile sme stáli." V šatni počas osláv sa koučovi ušla aj ľadová 'sprcha' od jeho zverencov, na ktorú však bol tak trochu pripravený. "Skôr som očakával striekajúce šampanské. Kvôli nemu som mal prichystanú druhú košeľu, ktorú som napokon využil po vodnej sprche," dodal. 

 

Členovia tohtosezónneho juniorského výberu SR by mali podľa Bokroša dostať šancu medzi seniormi. "Sú to naši najlepší juniori a mali by dostať šancu aspoň v našich extraligových tímoch, ak nedostanú zahraničnú ponuku. Buď ju potvrdia, alebo nie. Z minulej sezóny sa v extralige uchytilo veľa chlapcov a prial by som to aj týmto," doplnil kouč výberu SR "20". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies