Bokroš pred štvrťfinále so Švédskom: Potrebujeme góly

NETKY.SK • 2 Január 2016, 11:57 • 2 min
Bokroš pred štvrťfinále so Švédskom: Potrebujeme góly

HELSINKI - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov nastúpia v sobotňajšom štvrťfinále juniorských MS vo fínskych Helsinkách proti suverénovi doterajšieho programu turnaja zo Švédska (15.00 SEČ). Tre kronor ako jediný tím na šampionáte doteraz nestratil ani bod a silnú A-skupinu vyhral so skóre 19:5.

slovakia

left justify in out

Severania uspeli v konkurencii oboch zámorských tímov, Švajčiarov deklasovali 8:3 a Dánov 5:0. Vo výbornom svetle sa prezentujú obaja brankári, Linus Söderström i Felix Sandström majú na svojom konte po jednom shutoute. Prvý menovaný vychytal na nulu mladých Američanov. Lídrom ofenzívy je s troma gólmi a piatimi asistenciami Alexander Nylander. Na Silvestra si Švédi poradili s Kanadou 5:2 a zásluhou prvého miesta v skupine nastúpia v sobotňajšom súboji o semifinále proti Slovákom. Tých v prípravnom zápase pred MSJ zdolali 6:3. "Stretli sme sa s nimi v príprave. Majú talentovaný tím. Na to, aby sme uspeli, musíme odohrať dobrý zápas," povedal pred štvrťfinále kapitán tímu Andreas Englund.

 

Mladých Slovákov čaká v súboji o prienik do najlepšej štvorky náročná úloha. Uvedomuje si to aj tréner Ernest Bokroš, ktorý sa pred dôležitým zápasom snažil nájsť pozitíva. "Nám zámorský hokej príliš nesedí, či už je to Kanada alebo Amerika. Dostali sme Švédov, ktorí hrajú na šampionáte suverénne. Vyhrali svoju skupinu, je tam obrovská kvalita. Ale my radšej nastúpime proti obrovskej kvalite Švédov ako proti zámorským tímom," vyjadril sa kouč SR 20. Podľa neho by bolo ideálne, ak by jeho zverenci zopakovali úvod zo stretnutia s Fínskom, v ktorom viedli dvojgólovým rozdielom. "Čo by na nich mohlo platiť? Je to jednoduché - streliť prvý gól a potom aj ďalšie. Myslím, že z našej strany nie je hra zlá, len nám veľmi chýbajú góly. Pokiaľ by sme dali góly ako Fínom, prvý, druhý, potom by to iste bolo zaujímavé stretnutie," dodal Bokroš.

 

V zostave Slovenska bude s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať útočník Boris Sádecký, ktorý po tom, ako si v stredajšom stretnutí proti Fínsku poranil koleno, nehral ani vo štvrtok proti Rusom. So zbornou odohrali Bokrošovi zverenci vyrovnanú partiu, keď po solídnom defenzívnom výkone prehrali tesne 1:2.

 

Program MS v sobotu 2. januára:

o udržanie - prvý zápas:

11.00 h: Švajčiarsko - Bielorusko

štvrťfinále:

13.00 h: Rusko - Dánsko

15.00 h: Švédsko - SLOVENSKO

17.00 h: Fínsko - Kanada

19.00 h: USA - Česko

 

predpokladaná zostava SR 20: Húska - Jaroš, Sloboda, Černák, Koch, Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier - Milý, Sukeľ, Paločko - Hrušík, Šiška, Lešťan - Briestenský, Surový, Huňa - Bondra, Pospíšil

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies