Bokroš a Miklošovič budú asistenti Cígera v reprezentácii

NETKY.SK • 14 Október 2015, 14:32 • 2 min
Bokroš a Miklošovič budú asistenti Cígera v reprezentácii

BRATISLAVA - Miroslav Miklošovič a Ernest Bokroš budú asistenti trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Zdena Cígera.

slovakia

left justify in out

Hlavný kouč výberu SR ich mená zverejnil v stredu popoludní, dva mesiace po svojom vymenovaní do funkcie. Keďže Bokroš je zároveň koučom výberu do 20 rokov, k seniorskému tímu sa pripojí až po juniorských MS, ktoré sa na prelome rokov uskutočnia v Helsinkách.


Miklošovič naposledy pracoval ako asistent Júliusa Šuplera v ukrajinskom Donbase Doneck v KHL, Bokroš od leta 2011 vedie mládežnícke výbery SR. Na ostatných MS hráčov do 20 rokov získali jeho zverenci bronz.

 

"Meno prvého asistenta som mal jasné už dlhší čas a som veľmi rád, že prijal ponuku. Budem pracovať s človekom, s ktorým sa vieme dopĺňať a doslova na diaľku si čítať myšlienky. Je to o vzájomnej dôvere, ktorá nám nikdy nechýbala,“ povedal Cíger o Milošovičovi a k Bokrošovi dodal: "Ernest má svoje skúsenosti s mladými hráčmi, je s nimi prakticky každý deň a vie, čo od nich môže očakávať. Samozrejme, je to zámer, že sme to chceli prepojiť aj s dvadsiatkou, aby tam bola zachovaná kontinuita do budúcnosti. Až čas ukáže, či to bude úspešná spolupráca, ale verím, že áno."


Súťažnú premiéru Cíger s Miklošovičom absolvujú na Nemeckom pohári v Augsburgu, súpermi Slovákov budú od 6. do 8. novembra výbery USA, Nemecka a Švajčiarska.


Štyridsaťpäťročný Cíger sa stal novým koučom seniorského výberu SR v polovici augusta, na reprezentačnej lavičke nahradil Vladimíra Vůjtka, ktorý na nej strávil štyri roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies