Boko Haram sa vyhráža zabitím nigérijského prezidenta

NETKY.SK • 15 September 2016, 07:38 • 2 min
Boko Haram sa vyhráža zabitím nigérijského prezidenta

LAGOS - Islamskí extrémisti z organizácie Boko Haram zverejnili video, v ktorom sa vyhrážajú zabitím nigérijského prezidenta Muhammadua Buhariho. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Videozáznam bol zverejnený v stredu na internetovom serveri YouTube. Hovorí na ňom kazateľ, ktorý vyhlasuje, že Boko Haram je silnejší než v minulosti a je pripravený podnikať ešte ničivejšie útoky. Ich terčom sa podľa neho môže stať aj nigérijský prezident Buhari alebo šéf armády Tukur Yusuf Buratai.

 

Už takmer sedem rokov trvajúce brutálne útoky islamistov z Boko Haramu, odohrávajúce sa prevažne na severovýchode Nigérie, si vyžiadali životy najmenej 20.000 civilistov a ďalší milión ľudí donútili k úteku.


Pozície islamistov však oslabila rozsiahla ofenzíva, ktorú voči nim dlhodobo podniká nigérijská armáda s podporou susedných štátov. V poslednom období sa k tomu pridali ešte vnútorné rozbroje o vodcovstvo skupiny, ktorej sa nepodarilo podniknúť väčšiu násilnú akciu už niekoľko mesiacov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona