Boko Haram po Kamerune zaútočil aj na mesto v Nigeri

NETKY.SK • 6 Február 2015, 15:05 • 2 min
Boko Haram po Kamerune zaútočil aj na mesto v Nigeri

NIAMEY - Bojovníci nigérijskej islamsko-extrémistickej skupiny Boko Haram v piatok ráno napadli pohraničné mesto v Nigeri, čo je už druhý útok mimo územia Nigérie po tom, ako v uplynulých dňoch pozabíjali približne stovku ľudí v Kamerune.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia jedného z obyvateľov pre agentúru AP bolo nigerské mesto Bosso dejiskom asi hodinu trvajúceho boja medzi vojakmi a povstalcami z Boko Haram, ktorí sa nakoniec stiahli, zatiaľ čo ulice zostali vyľudnené a vo vzduchu hliadkovali nigerské a čadské lietadlá. Útok sa odohral v časti Nigeru, kam už dávnejšie prúdia tisíce utečencov z iných oblastí ohrozovaných Boko Haram. Regionálni lídri medzitým druhý deň po sebe rokujú v kamerunskom hlavnom meste Niamey, aby dokončili plány koordinovanej vojenskej odozvy.

 

Africkí predstavitelia ešte minulý týždeň odsúhlasili nasadenie 7500 vojakov, ktorých okrem samotnej Nigérie poskytnú Kamerun, Čad, Niger či Benin. Nigéria spoločne s Čadom a Kamerunom v súčasnosti v pohraničí vedú zatiaľ najväčšiu ofenzívu proti povstalcom z Boko Haram, ktorých boj za vytvorenie islamského štátu si len za posledný rok vyžiadal 10-tisíc mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies