Boko Haram čoskoro porazíme, vraví nigérijský prezident

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 12:32 • 2 min
Boko Haram čoskoro porazíme, vraví nigérijský prezident

NIAMEY - Nigérijský prezident Goodluck Jonathan chce do mesiaca poraziť džihádistickú teroristickú skupinu Boko Haram a zbaviť ju moci.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi optimistický, že nebudeme potrebovať viac ako mesiac na dobytie oblastí, ktoré sú teraz v rukách Boko Haram," povedal Jonathan v piatok v rozhovore pre BBC. Podľa Jonathana sú teroristi z Boko Haram každý deň slabší. Nigérijská armáda zatlačila v minulých týždňoch s pomocou jednotiek zo susedných krajín Čad, Kamerun, Niger a Benin sunnitských extrémistov a obsadila viaceré dediny, ktoré mali v rukách.


Boko Haram sa usiluje o zriadenie islamského štátu na severe Nigérie. Bojovníci Boko Haram nedávno sľúbili vernosť džihádistom Islamského štátu, ktorý v Iraku a Sýrie obsadil veľké územia. Od roku 2009 zomrelo pri útokoch teroristov z Boko Haram viac ako 13 000 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona