Bojujúce strany v Sýrii neumožnili prísun pomoci, ľudia zbytočne umierajú

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 10:52 • 2 min
Bojujúce strany v Sýrii neumožnili prísun pomoci, ľudia zbytočne umierajú

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval v stredu Bezpečnostnú radu svetovej organizácie, aby podnikla kroky v Sýrii v reakcii na jasné porušovanie medzinárodného práva. V správe pre radu uviedol, že žiadna z bojujúcich strán v tamojšom občianskom konflikte nesplnila požiadavky týkajúce sa humanitárnej pomoci.

slovakia

left justify in out

V druhej mesačnej správe o realizácii rezolúcie BR OSN o umožnení prístupu humanitárnej pomoci k civilnému obyvateľstvu v Sýrii Pan Ki-mun nespresnil, aké kroky by mala rada podniknúť, informovala agentúra Reuters.
      

Šéf OSN však zdôraznil, že takmer 3,5 milióna civilistov v Sýrii nemá prakticky žiaden prístup k naliehavo potrebnej pomoci a ľudia v krajine, v ktorej narastá násilie a extrémizmus, tak každý deň zbytočne umierajú.
      

Výzva Bezpečnostnej rady OSN adresovaná sýrskej opozícii a najmä sýrskej vláde, aby prestali obliehať obývané oblasti, "nebola vypočutá", konštatoval Pan Ki-mun. Označil za "hanebné", že v takýchto podmienkach musí žiť takmer 250.000 ľudí, citovala ho agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies