Bojujte proti stresu

NETKY.SK • 25 Február 2017, 14:42 • 2 min
Bojujte proti stresu

BRATISLAVA - Krátkodobý alebo jednorázový stres sa dá zvládnuť pomerne ľahko. Ale čo ak ten stres trvá už dlhšie a vy si s ním neviete poradiť? Vyskúšajte tieto overené triky.

slovakia

left justify in out

Pohyb

Pohyb urobí dobre každému. Skúste si napríkald vonku zabehať alebo zájsť na nejaké tréningové cvičenie. Zabudnete na svoje starosti a ešte aj urobíte niečo pre svoje telo.

 

Ukľudnenie

Môžete si zapáliť vonné sviečky a pustiť si upokojujúcu hudbu, alebo sa naložiť do vane s horúcou vodou a bylinkovú kúpeľom. Pustiť si obľúbené CD svojej milovanej kapely a tancovať, kým nevytancujete všetok smútok. Jednoducho robte to, čo vás uvoľní a vždy keď budete smutný tento rituál opakujte.

 

Potešenie

Ak vám to čas a povinnosti dovolia doprajte si jedno dopoludnie samy pre seba. Napr. cez víkend zostaňte dlhšie v posteli, pozerajte televíziu, zájdite na nákupy a večer sa stretnite s priateľmi. Odmeňte sa za celý týždeň práce.

 

Plánovanie

Nesľubujte nesplniteľné a naučte sa odhadovať, čo vám ako dlho potrvá. Zistíte, že nie ste pod tak silným časovým tlakom a môžete si viac vydýchnuť.

 

Čerstvý vzduch

Na vašu náladu má vplyv aj prostredie okolo vás. A povedzme si priamo, že v meste moc kľudu nezažijete. Preto si doprajte aspoň raz za čas výlet do prírody a naplno si ho vychutnávajte.

 

Jedlo

Nie nadarmo sa hovorí, že ste to čo jete. Ak budete jesť samá nezdravé veci na nálade a ani na kráse vám to nepridá. Preto sa naučte mať radi zdravé jedlo a brať ho ako pôžitok, nie povinnosť.

 

Odmietnutie

Naučte sa hovoriť "NIE". Nemusíte vždy za každých okolností vyhovieť všetkým ľuďom naokolo. Myslite najprv na seba.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies